Jdi na obsah Jdi na menu
 


Články

Příspěvky

Pražský Radotín řeší nelegální haldy, při povodni mohou napáchat škody

18. 9. 2012

| Rubrika: Články

 Zdroj: www.idnes.cz

 
U přístavu v Praze-Radotíně se už dva roky tyčí nelegální haldy zeminy. Do záplavového území je navezla soukromá firma. Desáté výročí povodní znovu upozornilo na hrozbu, kterou by
představovaly v případě, že by znovu přišla velká voda. Stát ani město si s nimi nevědí rady.
 

Radní Hudeček pro Rádio Impuls: Nový metropolitní plán stihneme do konce roku 2015

4. 9. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Články

První náměstek pražského primátora zodpovědný za územní plán Tomáš Hudeček (TOP 09) je přesvědčený, že se svým týmem prosadí přeměnu stávajícího územního plánu na plán metropolitní. Řekl to 11.6.2012 v pořadu Impulsy Václava Moravce. V rozhovoru v Rádiu Impuls sice nemluvil o problematice těžby štěrkopísku, některé informace o budoucím územním plánování v Praze jsou nicméně zajímavé.

 

Interview s neinformovaným občanem aneb O čem mají lidé mezi sebou mluvit

4. 9. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Články

Častou překážkou v interpersonální komunikaci je vzájemné neporozumění. Ačkoli sdílíme stejné kódy, které jsou pro nás srozumitelné, tedy mluvíme stejnou řečí, nastávají situace, kdy jedna strana jakoby mluvila jazykem obyvatel Venuše a ta druhá jazykem Marťanů. A to se rozhodně nemusí jednat o manželskou hádku! Stačí nastolit téma sociálně širší, kupříkladu výstavbu nového parkoviště, rozšíření nákupního centra, stavbu mostu anebo... těžbu štěrkopísků a budování krásného rekreačního komplexu. Zatímco jedni mluví o devastaci přírody a životního prostoru, druzí už vidí úžasné procházky kolem čistého jezera. Není divu, že si nerozumí! Každý totiž disponuje jinými informacemi a k problému tak přistupuje rozdílně. Zatímco Venušan se snaží vnímat celý proces i s jeho důsledky od schválení záměru, přes těžbu až po budování lagun, Marťan na to jde odzadu, tedy od důsledku: ať se děje, co se děje, za ta jezera to přece stojí, a navíc je to přece zodpovědnost jiných, tedy radnic a úřadů!

V našem fiktivním rozhovoru se tedy odehrává podobná situace. A třeba se v tomto interview sami poznáme...